Kinga és Kende blogja

Kinga és Kende

Utolsó kommentek

  • Jánoska12: Nagyon aranyos lehet! Nálunk is van a családban néhány gyerkőc. Furcsamód a szavakat igen hasonlóa... (2011.05.05. 09:11) Gyerekszáj
  • _bala_: Ja, és még egy: kúnyog. (azaz szúnyog) (2010.08.05. 13:40) Gyerekszáj
  • _bala_: Köszi! :) :) Azóta se tudom kiverni a fejemből az "így lovagolnak a hölgyek, a hölgyek" kezdetű b... (2009.02.08. 23:07) Jóga
  • _bala_: Tegyük hozzá, hogy cserébe Gabi, a fáradalmaiért kapott egy instant éjszakai feltöltő hátmasszázst... (2009.02.06. 11:21) Helyzetjelentés
  • _bala_: Nem volt elég türelmetek. :) Van, hogy sokat kell várni, van hogy elsőre elalszik. :) De rajtatok... (2009.02.05. 19:01) Felvesz-letesz módszer
  • M&B mama (törölt): Sok sikert a módszerhez. Nekünk nem jött be. A gyerek egyre jobban orditott, mi meg egyre idegeseb... (2009.02.05. 01:01) Felvesz-letesz módszer
  • Bala: De az első ÉRTELMES szava a Gaia volt :D A második kedvenc szava pedig a Glü. (2008.11.04. 13:53) Giiii
  • Rupi: Ugyan már... hajlanak a kezek és a lábak is a gyereken! Tapasztalatból tudom. :) (2008.10.19. 16:25) Egy hónapon túl
  • Zsuzsi: Isten Hozta , a Drágaságot. Legyen hosszú boldog élete itt a Földön, Erőben, EGÉSZségben... Namasz... (2008.10.13. 13:30) Megszületett :)
  • Essz: Lúúúzer! :D (2008.10.03. 20:52) Egy hónapon túl
  • Utolsó 20

Nulladik nap

2008.08.28. 13:35 - _bala_

Tudni kell, hogy "hivatalosan" szeptember 14-re voltunk kiírva, mivel a csodálatos orvostudomány az utolsó menstruációtól számolja a 40 hetet, igen ám, de ez valójában nem jelent semmit... Korábban, a genetikai ultrahangon elmondták, hogy ugyan fejlettebb és nagyobb a baba a "korához" képest, de még mindig a közelébe sem voltak a valóságnak. :)
Éppen e miatt a dátum miatt mi még a múlt héten úgy voltunk, hogy van 2-3 hetünk a szülésig, addig is van időnk még játszani az újonnan vett társasokkal, a lépcsőt is megcsináltatjuk addigra, és majd ezen a héten szépen összekészítjük szép kényelmesen a kórházi csomagot, meg ilyesmi.
Ennek a tudatában Gabi a hivatalosan 37. heti szívultrahangra indult hétfő reggel 8:45-ra, én pedig busszal mentem dolgozni. Vártam a telefont, hogy vajon minden rendben van-e a baba szívével, de Gabi 8:30 -kor telefonál, hogy mikor kiszállt a kórház parkolójában az autóból, valami elfolyt belőle.
Ekkor még nem igazán fogtuk fel, hogy pontosan mi is történik, Gabi felindult a szülészetre, hogy megkéredezze, hogy most mi is van, én pedig itt bent elmeséltem a kollégának az esetet. Szerencséra az egyik kolléga szintén babát vár, ugyanabban a kórházban, ők még ráadásul korábbra is vannak kiírva. Nagyon kedves volt és felajánlotta, hogy hazavisz összekészíteni a csomagot és utána be is visz a kórházba - nem is tudom nélküle hogy lett volna ez az egész.
Nagy dilemmában voltunk, mert mi ugyan Rupival elindultunk a kocsihoz, de Gabi mondta, hogy ne menjek, mert felesleges, biztos, hogy nem szülés, hiszen alig folydogál valami, és különben is. :) Na, visszamentünk az irodába, majd fél óra (idegeskedés) után Gabit végre megvizsgálták, és fel is hívott az asszony a következő szavakkal: "Gyere, mert szülünk" :)

Autóba be, Rupi nyomta a Saat-jának rendesen, rekord 1 óra alatt be is értünk a kórházba, miközben hazaugrottunk még összepakolni dolgokat.

Innentől kicsit összefolynak az események: kábé 10-re értem be, azt se tudtam mit hol hogyan mikor miért kell csinálni, Gabival ücsörögtünk a szülőszobában és vártuk a szülést, hogy mikor lesz már. :) Majd az orvos közölte, hogy mivel a "legrosszabb" dolog történt, miszerint elfolyt a magzatvíz és nincsenek fájások, ezért készüljünk arra, hogy sokára lesz még baba, talán estére/éjszakára.
Vidáman üldögéltünk, néha fátjunk ey picit, nevettettem Gabit, izgultunk, próbáltuk felfogni, hogy most akkor születés van (persze nem sikerült :) ).
Délután kettő körül jöttek a fájások, aztán tulajdonképpen este 7-ig semmi más nem létezett csak a fájás és a közte lévő szünet. Szegény kicsi Gabim nagyon szenvedett, nem tudtam neki segíteni, beült a forró vízbe, kiszállt, megint be, majd nagy örömünkre végre a szülésznő közölte, hogy úgy látja, hogy már lejött a baba, ideje felfeküdni az ágyra. Ez kb 7 órakor volt.
Majd jöttek a toló fájások, Gabi nagyon hősanya volt, és este 19:58-kor meg is született Kende. :D

Felsírt, majd megnyugodott, mikor felfektették Gabi pocijára, majd terror alá helyezték, kiszívták a tüdejéből a cuccost, beöltöztették, a kezembe adták... csodálatos volt, én vagy 10 percis sírtam, annyira jó érzés volt a kezemben tartani. Szegény kicsi Gabikámat meg összevarták, ápolták még egy fél órát, de ekkor már mosolygott és felhőtlenül boldog volt, majd Kendét a kezébe vette, és mindörökre Anya lett.

Ez után még két órát voltunk a szülőszobán, pihentünk, SMS-t küldtünk, Gabit megtanították szopizni, majd átmentük a szobába, ahol Gabi lepihent, Kendét elvitték (azt hiszem, de lehet, hogy ott hagyták), ettünk egy kicsit, mert ugye egész nap kábé 2 pogácsát, 3 sütit és 8 szem szőlőcukrot ettünk.
11 körül nagy nehezen magára hagytam Gabit, aki elaludt majd hazamentem...

... így ért véget Kende születésnapja.

A bejegyzés trackback címe:

https://kende-baba.blog.hu/api/trackback/id/tr31637701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása