Kinga és Kende blogja

Kinga és Kende

Utolsó kommentek

  • Jánoska12: Nagyon aranyos lehet! Nálunk is van a családban néhány gyerkőc. Furcsamód a szavakat igen hasonlóa... (2011.05.05. 09:11) Gyerekszáj
  • _bala_: Ja, és még egy: kúnyog. (azaz szúnyog) (2010.08.05. 13:40) Gyerekszáj
  • _bala_: Köszi! :) :) Azóta se tudom kiverni a fejemből az "így lovagolnak a hölgyek, a hölgyek" kezdetű b... (2009.02.08. 23:07) Jóga
  • _bala_: Tegyük hozzá, hogy cserébe Gabi, a fáradalmaiért kapott egy instant éjszakai feltöltő hátmasszázst... (2009.02.06. 11:21) Helyzetjelentés
  • _bala_: Nem volt elég türelmetek. :) Van, hogy sokat kell várni, van hogy elsőre elalszik. :) De rajtatok... (2009.02.05. 19:01) Felvesz-letesz módszer
  • M&B mama (törölt): Sok sikert a módszerhez. Nekünk nem jött be. A gyerek egyre jobban orditott, mi meg egyre idegeseb... (2009.02.05. 01:01) Felvesz-letesz módszer
  • Bala: De az első ÉRTELMES szava a Gaia volt :D A második kedvenc szava pedig a Glü. (2008.11.04. 13:53) Giiii
  • Rupi: Ugyan már... hajlanak a kezek és a lábak is a gyereken! Tapasztalatból tudom. :) (2008.10.19. 16:25) Egy hónapon túl
  • Zsuzsi: Isten Hozta , a Drágaságot. Legyen hosszú boldog élete itt a Földön, Erőben, EGÉSZségben... Namasz... (2008.10.13. 13:30) Megszületett :)
  • Essz: Lúúúzer! :D (2008.10.03. 20:52) Egy hónapon túl
  • Utolsó 20

Újra itt!

2009.01.17. 18:24 - Gabcsó

Hát, már jó régen jártunk errefelé. Sajnos.... :(

Pedig annyi minden történt velünk! Nem is tudom hirtelen, hogy hol kezdjem. Na mindegy, vágjunk bele! :)

 

Kende csodálatos baba! :) De tényleg! És nem vagyok elfogult! :)

Jövő hét vasárnap (25-én) lesz 5 hónapos! Hihetetlen, hogy milyen gyorsan telik a idő egy baba mellett. Szinte még csakmost született meg, de már így is rengeteget fejlődött. Mind fizikailag, mind testileg, mind érzelmileg.

A méreteit most sajnos nem tudom megadni pontosan, de kb. 70 cm és 8 kg. Ez majd pontosan kiderül kedden, ugyanis akkor megyünk majd méreckedni a doki nénihez.

A legutóbbi mérés december 23-án volt, akkor volt 7350 gramm. Hatalmas! Ez a születési súlya kétszerese! (ezt a súlyt általában fél évesen érik el a babák) Persze a hosszát elfelejtettük megmérni. :) Ekkor kapta meg a három alkalmas szuri utolsó adagját.

Hadd ne mondjam, hogy milyen meglepő volt, hogy amint beléptünk a rendelő előterébe Kende szája már kezdett is legörbülni. Tudta, hogy hova érkezett szegénykém. Tudta, hogy ez az a hely, ahol belevágnak a combjába egy éles valamit.

Minden esetre ezt a szurit is átvészeltük komolyabb mellékhatások nélkül. Egy kis szokásos hőemelkedés volt délután-este, de semmi más.

 

Szóval szép fokozatosan növekedünk. Már esszük az almát, banánt, sütőtököt (ezt imádjuk!), körtét. Majd nem sokára következik a sárgarépa, majd a krumpli. Egyelőre ezeket még csak ebédre esszük, de pár hét múlva már tízóraira is ezt esszük.

 

Ja, igen! Nem is mondtam, hogy már átalussza az éjszakákat Kende!!!! Persze néha még megébred, akkor  kell neki cumi meg egy simogatás és alszik is tovább.

Minimanótól kaptuk a legszuperebb karácsonyi ajándékot! Szenteste reggelére átaludta először az éjszakát és nem is akármennyit. 11 órát! Azóta is 11-12 órákat alszik. :)

 

Kialakult már a napirendünk is. Reggeli 7-7.30, rá három órára tízórai, ebéd 13-13.30 között, ami szilárd kajcsi, majd uzsonna szintén három óra múlva és az esti rituálé. Fürcsi apával, pizsi, vacsi apával, esti puszi és angyalkás mese. :)     

 

És a fejlődés....

- rengeteget mosolyog, dumál-magyaráz, mostanában elkezdett kacagni is

- nagyon sokat huncutkodik

- mindent a szájába tömköd, ami a keze ügyébe akad

- próbálkozik a szájmozgásunkat utánozni

- a nyálából buborékot fúj hang kíséretében - ez most a sláger :)  (persze hozzáteszem, hogy ezt az okos szülei tanították neki) (Apa beleszól: ezt úgy csináljuk, hogy Brüüüüüüü)

- imád a két lábát az égnek emelve és a két kezével megfogva fetrengeni. Ezt persze pelenkázás közben szereti a leginkább bemutatni anyának, aminek következtében igen megnyúlik a pelenkázási idő. A lábával egyébként ia nagyon szeret játszani. Erről majd rakunk fel képet is, haláli :)

- a forgás még nemigen megy, de már nem sok híja van, és ha hason van, akkor már próbálkozik a mászással

- ennek ellenére üldögélni nagyon szeretünk és mostanában rájöttünk, hogy állni még szuperebb!

- nagyon ügyesen tud már fogni

- a fogak már 3 hónaposan beindultak, de még nem bújtak elő. Viszont elég rendesen megviseli a fogzás Kendét. Erősen nyálzik, a kezeit szinte folyamatosan rágja, néha látszik, hogy igen erős fájdalmai lehetnek. :(

- és épp ma este fürdés közben már csak 1-2 centi hiányzott ahhoz, hogy a lábait bevegye a szájába :)

- tiszta erőből sikítozik, próbálgatja a hangszálait. És néha az én idegeimet. :)

- nagyon szereti az embereket, a társaságot, a külvilágot megismeni, nézni, szereti az arcokat vizslatni, megfogni

 

Kende nagyon muzikális. Apa szokott neki gitározni, amit Kende hihetetlenül élvez. Átszellemült arccal nézi, hallgatja és persze énekel hozzá. Ez nagyon-nagyon édes!!!! És sikítozik közben! Azt hiszem, hogy Balázsnak sosem lesz jobb közönsége. :) 

Már meg is született a Kende-dal, amit egyből felismer és fülig ér a szája.

 

Hát és rólunk pár szó...

Sokkal kipihentebbek vagyunk mint mondjuk egy-két hónappal ezelőtt. A mélypont Kende 2-3 hónapos korában volt nálunk. Fáradtak voltunk, nem tudtunk egy huzamban 4 órát sem aludni, Kende ráadádul akkoriban volt a legsírósabb, ugyanis akkor tanulta ő is a kommunikálást. Mára már teljesen megismerem a különböző sírásait, hogy éppan akkor mit akar velünk közölni, mit kér vagy mi a baja. Mára már összhang van köztünk, megismerük egymást... Megy minden mint a karikacsapás. :)

 

Igyekszem a jövőben többször jelentkezni... és a képeket is frissítjük pár napon belül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kende-baba.blog.hu/api/trackback/id/tr10883920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása