Kinga és Kende blogja

Kinga és Kende

Utolsó kommentek

  • Jánoska12: Nagyon aranyos lehet! Nálunk is van a családban néhány gyerkőc. Furcsamód a szavakat igen hasonlóa... (2011.05.05. 09:11) Gyerekszáj
  • _bala_: Ja, és még egy: kúnyog. (azaz szúnyog) (2010.08.05. 13:40) Gyerekszáj
  • _bala_: Köszi! :) :) Azóta se tudom kiverni a fejemből az "így lovagolnak a hölgyek, a hölgyek" kezdetű b... (2009.02.08. 23:07) Jóga
  • _bala_: Tegyük hozzá, hogy cserébe Gabi, a fáradalmaiért kapott egy instant éjszakai feltöltő hátmasszázst... (2009.02.06. 11:21) Helyzetjelentés
  • _bala_: Nem volt elég türelmetek. :) Van, hogy sokat kell várni, van hogy elsőre elalszik. :) De rajtatok... (2009.02.05. 19:01) Felvesz-letesz módszer
  • M&B mama (törölt): Sok sikert a módszerhez. Nekünk nem jött be. A gyerek egyre jobban orditott, mi meg egyre idegeseb... (2009.02.05. 01:01) Felvesz-letesz módszer
  • Bala: De az első ÉRTELMES szava a Gaia volt :D A második kedvenc szava pedig a Glü. (2008.11.04. 13:53) Giiii
  • Rupi: Ugyan már... hajlanak a kezek és a lábak is a gyereken! Tapasztalatból tudom. :) (2008.10.19. 16:25) Egy hónapon túl
  • Zsuzsi: Isten Hozta , a Drágaságot. Legyen hosszú boldog élete itt a Földön, Erőben, EGÉSZségben... Namasz... (2008.10.13. 13:30) Megszületett :)
  • Essz: Lúúúzer! :D (2008.10.03. 20:52) Egy hónapon túl
  • Utolsó 20

Újabb történések

2009.02.28. 21:35 - Gabcsó

Elég mozgalmas volt az elmúlt pár hét...

Mint azt írtam, Kende átesett az első betegségén, betöltöttük a fél évet, voltunk a szokásos havi tanácsadáson, megismerkedtünk a husival, és hát fejlődtünk is igen sokat.

 

A torokgyulladáson hamar túljutottunk - Apa is példát vehetett volna Kendéről :) -, a második nap volt elég kemény. Folyamatosan 38 fok fölött a hőmérséklete Kendének és még a lázcsillapító kúp sem segített túl sokat. De harmadnapra már minden rendben volt, még reggel volt egy kis hőemelkedés, de utána móka és kacagás. :)

 

E hét szerdán voltunk fél évesek!!!! :)

El sem hiszem, hogy ilyen gyorsan eltelt ez az idő. Persze az első hónapokban nem ezt gondoltam. :)

 

20-án volt az esedékes havi tanácsadásunk. Kende fél éves méretei: 8840 gramm és 72 cm! Lemérték a fej és a mellkas körfogatát is, de arra nem emlékszem. Viszont arra igen, hogy megjegyezték a védőnők, hogy ezek a méretek egy egy éves gyerek méreteihez közelítenek! :)

 

Az étlapunk újabb ételekkel, ízekkel bővültek. Pl. a nagy kedvencek közé tartozik a cukkini és az őszibarack. Megkóstoltuk a Nagymama-féle csirkehusit is! 

 

A mozgás terén szinte napról napra van valami újdonság. Kende most már forog hasról hátra is, tud ülni - felülni még nem -, a mászás kezdőlépései is már megvoltak és hát állni továbbra is imád. :) 

 

Ja igen! És ma ült először a spotkocsijában! Állítólag nagyon élvezte - a Nagymama vitte elsétálni -, bár el is hiszem, hogy nagy élmény lehetett mindent látni. (Ugye a mózeskosaras részben maximum a napellenzőt láthata. Illetve azt, aki tologatta a babakocsit.)

 

Készülődünk a "Keresztelőre" is. Már megvan a csiniruha is, a részleteket pedig holnap tisztázzuk le.

 

Fogunk még mindig nincs sajnos, de már nagyon várjunk. Kende mindent a szájába vesz, rettentően nyálzik (naponta többször kell átöltöztetni) és már volt rá példa, hogy hőemelkedése is volt.

 

Egyelőre ennyi jutott eszembe, de tényleg hihetetlen mozgalmas ez az időszak. Kende nagyon aranyos, nagyon édes, rengeteg lehet már vele játszani, huncutkodni, hancúrozni. Tényleg egy tünemény... :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kende-baba.blog.hu/api/trackback/id/tr43972327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása